Рубрика: Електроника
"Лисичар" - АРГ-приемник за 80m
Автор: Добре Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во неколку наврати во ЕМИТЕР имаме пишувано за радиогониометрирањето. Аматерската радиогониометрија (АРГ) е дисциплина која е доста популарна во светот па и кај нас. Во овој број ќе прикажеме едноставен за градба радиогониометар за 80-метарско радиоаматерско браново подрачје. Сега покрај радиоаматерите и училиштата ќе можат да си имаат свој радиогониометар за натпревари.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК019
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.