Рубрика: Енергетика
Фотонапонски системи за производство на сопствена струја
Автор: Звонко Марковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овие зимски денови, кога сметките за потрошената електрична енергија предизвикуваат сериозни потреси во буџетите на секое семејство, сé поатрактивна се покажува можноста да се дојде до некој киловат час бесплатна енергија со вградување на фотонапонски систем во својата куќа, викендичка или деловен објект. Текстот што следи ќе ве упати во основните елементи и карактеристики на оваа технологија, како и во фотонапонските системи кои се нудат во Македонија.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.