Рубрика: Биологија
Дали Дарвин бил во право?
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Од сите научни сознанија за природата на светот, демистификацијата на потеклото на живиот свет делува најсилно на верските чувства. Поради тоа, Дарвиновата теоријата за еволуцијата и денес е мета на најжестоки напади од религијата. Антидарвинизмот силно се пропагира и кај нас. Така, неодамна е промовирана книгата на д-р Иван Грозданов: "НЕ на еволуцијата, ДА на Библијата", во издание на "Откровение" - издавачка куќа на Библиски центар Божилак. Таа беше непосредниот повод кој нé поттикна да го подготвиме овој напис каде на темата "Дарвиновата теорија за еволуцијата" збор има современата светска наука.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.