Рубрика: Аудио и видеотехника
Студио "Аудиолаб"
Автор: Миле Серафимовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Со овој напис ЕМИТЕР започнува со серијата "Во посета на аудиостудијата низ Македонија". Основна цел на оваа серија е да се фрли светло врз техничките аспекти што ги карактеризираат студијата во кои ќе гостуваме: акустичките особености, техничката опременост, човечкиот фактор кој ракува со опремата, референци итн. При ова никако не смее да се заборави и на личноста која имала доблест да се зафати со ваква работа, бидејќи таа е решавачкиот фактор во оформувањето на акустиката на студиото, на неговата техничка опременост и на присутниот кадар. Започнуваме со претставување на студиото Аудиолаб на Тоше Поп-Симонов.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.