Рубрика: Информатика
Linux Defender v. 1.5.6 Live
Автор: Драган Јованоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многу пати досега сум пишувал за хибридните самоподигнувачки ЦД-а и позитивните карактеристики кои корисниците можат да ги извлечат и искористат од нив. Некои од ваквите типови на ЦД-а имаат и реална практична примена во секојдневната работа, како, на пример, на еден систем-администратор. Во продолжение на текстот ќе ви ја презентирам хибридната Линукс околина Linux Defender v. 1. 5. 6 Live базирана врз веќе добро познатиот Knoppix.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.