Рубрика: Информатика
Заштита од вируси
Автор: Благоја Пулчески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Колку повеќе сте поврзани на Интернет, толку е поголема и опасноста за вашиот компјутер. Вируси, црви, тројанци... никогаш не се знае со што може да се зарази вашиот компјутер. Секојдневната опасност од зараза бара одредени мерки за заштита. Најдобар начин за заштита се антивирусните програми. Денес постојат многу антивирусни програми, а овој напис ќе ви помогне да ја изберете вистинската за вашиот компјутер.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.