Рубрика: Астрономија и астронаутика
Најлошото и најчудното време во Сончевиот систем
Автор: Антонио Сасански
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Најчудните, најекстремните и најлошите временски услови не се оние на Земјата. За да се уверите во тоа, посетете ја екстремно жешката Венера или вечно ледениот Плутон. Сакате малку ветер? Џиновските планети Сатурн и Нептун навистина ќе ве "однесат"

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.