Рубрика: Фототехника
Школа за фотографија: Совладајте ја перспективата и влезете во доменот на 3Д анимацијата
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Работата со програмите за обработка на фотографии овозможи многу сложени класични фотографски техники да се сведат на детска игра. Навистина, многу техники кои пред дваесетина години претставуваа тешко чувана вистинска врвна мајсторија, во денешно време се лесно достапни. Така е и во доменот на 3Д фотографијата, која суверено владее со маркетингот и рекламите.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.