Рубрика: Информатика
HP Photosmart Premium all-in-one мултифункционален уред
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Печатачите на компанијата Hawlett Packard често пати сме имале можност да ги тестираме во нашата редакција. Секогаш се работело за врвни модели кои даваат одличен квалитет на отпечатокот. Моделот кој минатиот месец имав можност да го тестирам, само го потврдува претходно кажаното. HP Photosmart Premium C309a All–in–One уредот припаѓа на класата на мултифункционални уреди кој и во буквална смисла на зборот го заслужува овој назив. Уредот во себе има инкорпорирано голем број функции кои го прават атрактивен за широк круг на потенцијални купувачи, почнувајќи од бизнис-корисниците па сè до домашните корисници.

Технички карактеристики:

димензии: 283 x 468 x 473 mm;
тежина: 10,4 kg; поврзување: USB 2.0, Ethernet, Wireless 802.11 g/b, Bluetooth;
максимален формат за печатање: A4;
максимална резолуција на печатење: 9600 x 2400 колор од PC со 1200 dpi влез;
брзина на печатење на А4 формат: црно-бело - 12s, колор - 9,5s;
брзина на скенирање на OCR А4: 31s;

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.