Рубрика: Информатика
Употребата на Макрo и Visual Basic Editor во апликациите
Автор: Билјана Крстиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Макро претставува идеална алатка на брз начин да се автоматизира една серија на акции која често се употребува при работењето на апликациите, на пр., Microsoft Office со помош на Visual Basic for Applications (VBA).

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.