Рубрика: Електроника
Школа за електроника: Чекорен мотор
Автори: Наташа Божиновска, Зоран Тасиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Чекорен (степ) мотор - зачудувачки едноставен, со ниска цена, голема доверливост и голем момент при мали брзини, тоа е погонски уред кој има широка примена. На барање на нашиот читател Томе Симовски, во текстот што следува е разјаснет неговиот принцип на работа и неговата конструкција.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.