Рубрика: Електроника
Електронска "паметна" пинцета
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Иако припаѓа во сетот на пинцети за фаќање на SMD компоненти, смарт тњеезер или паметна пинцета, е уникатен патентиран дизајн, успешен спој на прецизна пинцета за селектирање на SMD компоненти и прецизен "он боард" инструмент за идентификација и мерење на отпорници, кондензатори и индуктивитети. Индикацијата е на LCD дисплеј во повеќе модалитети на работа: нумеричка, bar-graf и trace - осцилограм од напонскиот сигнал.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.