Рубрика: Информатика
Intel X38 - нова ера на полето на чипсетовите
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Долго одложуваното пензионирање на i975X конечно се случи. Појавата на првите плочи базирани на новиот хигх-енд чипсет на Интел отвори ново поглавје - судејќи според традицијата, без сомнение богато и успешно. Дами и господа – X38!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.