Рубрика: Историја и археологија
"Хобитите" отворија војна меѓу археолозите
Автор: Душко Бонев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Проучувањето на остатоците на џуџестиот човек (Homo floresiensis) на островот Флорес во Индонезија може да ја ревидира теоријата за еволуцијата на човекот.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.