Рубрика: Електротехника
Makita 3901 - глодалка за аголно спојување
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Изработката на мебел во столарската индустрија подразбира користење различен алат кој ќе им овозможи на работниците побрзо, и уште поважно, поквалитетно извршување на работата. Ова особено се однесува за изработка на разни плакари, работни маси, полици и слично, кај кои изработката се сведува на спојување на повеќе релативно тенки дрвени плочи. Вообичаено спојувањето на плочите се врши со дрвени клинови (плочки), поставени во соодветни отвори (жлебови) направени во плочите, што значи дека овие отвори мора да бидат прецизно позиционирани и квалитетно изработени. Од тука, Makita 3901, како алат кој ги изработува овие отвори, го вбројуваме во листата на алати што мора да се поседуваат во секоја столарска работилница.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.