Рубрика: Информатика
Centrino 2 - ново мобилно поглавје
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Појавата на процесорите изработени во 45нм литографија овозможи освежување на актуелните Santa Rosa Centrino платформи во поглед на пораст на перформансите и намалување на потрошувачката на енергија. Без сомнение, одличен увод за она што следува - втората Centrino генерација!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.