Рубрика: Информатика
Asus P6T Deluxe -првиот партнер на Nehalem
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во летното издание на ЕМИТЕР дадовме осврт на новата генерација процесори на Интел - Nehalem, или Core i7, како што најверојатно ќе биде официјалниот назив. Сосема новата и поинаква архитектура ги прави овие процесори некомпатибилни со актуелните модели на матични плочи. Поради тоа, во пресрет на новите процесори, производителите на матични плочи веќе ги претставија моделите наменети за нив. Да погледнеме што ни "зготви" кујната на ASUS.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.