Рубрика: На граница на науката
Мистеријата наречена НЛО (11. дел)
Автори: Стојмир Симјаноски, Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Што е живот? Како настанал животот на Земјата? Дали истите правила за настанокот на живот на Земјата ќе важат и на сите други планети кои кружат околу далечните ѕвезди? Кои се неопходните услови за да може да се појави живот на друга планета? Одговорите на овие прашања можеби точно ќе нé упатат кон најблиската планета со живот (можеби и разумен?) надвор од нашиот Сончев систем.

КОНЦЕПТ НА ФЕЉТОНОТ
Во овој фељтон мистеријата наречена Неидентификувани Летачки Објекти (НЛО, UFO) ја расветлуваат најпознатиот македонски уфолог Стојмир Симјаноски, кој ја застапува тезата за постоење НЛО и нивното вонземно потекло, и "дежурниот скептик" Владимир Филевски, кој апсолутно го негира тоа. Концептот на овој фељтон го има следниов облик: прв е текстот на Симјаноски, потоа одговорот од Филевски, а на крај евентуалната реплика од Симјаноски, на која Филевски нема право на контрареплика. Веруваме дека ваквиот концепт ќе предизвика голем инетес кај читателите, за кои очекуваме активно да се вклучат во оваа полемика!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.