Рубрика: На граница на науката
Мистеријата наречена НЛО (5. дел)
Автори: Стојмир Симјаноски, Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дали постојат вонземни космонаути кои со "летачки чинии" ја посетувале и сé уште ја посетуваат нашата планета? Дали многубројните сведоштва за Неидентификувани Летачки Објекти (НЛО, УФО) се доволен доказ? За расветлување на мистеријата наречена НЛО во 12 продолженија ќе се погрижат најпознатиот македонски уфолог Стојмир Симјаноски, кој ја застапува тезата за постоење НЛО, и "дежурниот скептик" Владимир Филевски, кој апсолутно го негира постоењето на НЛО. Концептот на овој фељтон го има следниов облик: прво оди текстот од Симјаноски, па следува текстот од Филевски, а на крај доаѓа евентуалната реплика на Симјаноски, на која Филевски нема право на контрареплика. Веруваме дека ваквиот концепт ќе предизвика голем интерес кај читателите, за кои очекуваме активно да се вклучат во оваа полемика!

КОНЦЕПТ НА ФЕЉТОНОТ
Во овој фељтон мистеријата наречена Неидентификувани Летачки Објекти (НЛО, UFO) ја расветлуваат најпознатиот македонски уфолог Стојмир Симјаноски, кој ја застапува тезата за постоење НЛО и нивното вонземно потекло, и "дежурниот скептик" Владимир Филевски, кој апсолутно го негира тоа. Концептот на овој фељтон го има следниов облик: прв е текстот на Симјаноски, потоа одговорот од Филевски, а на крај евентуалната реплика од Симјаноски, на која Филевски нема право на контрареплика. Веруваме дека ваквиот концепт ќе предизвика голем инетес кај читателите, за кои очекуваме активно да се вклучат во оваа полемика!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.