Рубрика: На граница на науката
Мистеријата наречена НЛО (10. дел)
Автори: Стојмир Симјаноски, Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Блиски средби од втор и трет вид - тоа е желба не само на уфолозите, туку и на сите луѓе. Некои уфолози тврдат дека овие средби веќе се случиле. Како примери ги даваат писмата на Умитите во Шпанија, камените дискови и малите скелети од Бајан Кара Ула во Тибет. Колку се цврсти овие докази?

КОНЦЕПТ НА ФЕЉТОНОТ
Во овој фељтон мистеријата наречена Неидентификувани Летачки Објекти (НЛО, UFO) ја расветлуваат најпознатиот македонски уфолог Стојмир Симјаноски, кој ја застапува тезата за постоење НЛО и нивното вонземно потекло, и "дежурниот скептик" Владимир Филевски, кој апсолутно го негира тоа. Концептот на овој фељтон го има следниов облик: прв е текстот на Симјаноски, потоа одговорот од Филевски, а на крај евентуалната реплика од Симјаноски, на која Филевски нема право на контрареплика. Веруваме дека ваквиот концепт ќе предизвика голем инетес кај читателите, за кои очекуваме активно да се вклучат во оваа полемика!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.