Рубрика: На граница на науката
Мистеријата наречена НЛО (6. дел)
Автори: Стојмир Симјаноски, Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Експертот за ракетна техника Јозеф Блумрих пронашол во Библијата еден интересен опис, кој го протолкувал како опис на вонземен вселенски брод! Тој опис детално го разработил како конструкција на летало, а освен тоа, од тој опис добил идеја за нов вид на омнидирекционално тркало, што го патентирал. Дали неспорното инженерско умеење на Блумрих од еден опис да конструира цел вселенски брод е доволен доказ дека вонземјани ја посетиле Земјата пред 2600 години?

КОНЦЕПТ НА ФЕЉТОНОТ
Во овој фељтон мистеријата наречена Неидентификувани Летачки Објекти (НЛО, UFO) ја расветлуваат најпознатиот македонски уфолог Стојмир Симјаноски, кој ја застапува тезата за постоење НЛО и нивното вонземно потекло, и "дежурниот скептик" Владимир Филевски, кој апсолутно го негира тоа. Концептот на овој фељтон го има следниов облик: прв е текстот на Симјаноски, потоа одговорот од Филевски, а на крај евентуалната реплика од Симјаноски, на која Филевски нема право на контрареплика. Веруваме дека ваквиот концепт ќе предизвика голем инетес кај читателите, за кои очекуваме активно да се вклучат во оваа полемика!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.