Рубрика: Автомобилска техника
Одржување и поправка на автомобилите (4): Моторот губи сила и престанува со работа
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ова се едни од многуте непријатни дефекти затоа што сме затекнати со возилото на пат, каде што е тешко да најдеме помош: едноставно, се наоѓаме "во небрано". Но, за среќа, не мора да е сé така црно и беспомошно како што изгледа на прв поглед. Во таа смисла, ќе се обидам да ги посочам и протолкувам карактеристичните и најчесто присутни дефекти во овие случаи и како на пат да го оспособите вашиот мотор за да продолжите со патување до саканата дестинација. Можно е и да не можете да се справите со дефектниот мотор (тежок дефект!) и во тој случај единствена опција што ја имате на располагање е шлепслужбата.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.