Рубрика: Астрономија и астронаутика
Прва станица - Месечина
Автор: Александар Тошоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Изградбата на постојана човечка населба на Месечината претставува прв логичен чекор во експанзијата на човештвото во космосот. Некои луѓе велат дека вакво нешто е само непотребно фрлање пари, но своевремено истите критики биле упатени и за патувањето на Кристифер Колумбо.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.