Рубрика: Информатика
Под лупа: HP Laserjet M1120MFP
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Веќе подолго време наназад уредите сé-во-едно на Hawlet Packard според продажбата ги надминаа обичните печатачи, благодарејќи на извонредните перформанси. Но, во однос на брзината на печатење, тие сé уште заостануваат во споредба со ласерските печатачи. Бидејќи одамна не сме имале можност да тестираме еден ваков печатач, кога во нашата редакција на тестирање пристигна новиот модел на ласерски печатач од овој реномиран производител, HP Laser Jet M1120 MFP, мојата љубопитноста за квалитетот на овој модел беше голема. Се разбира, повеќедневното дружење со печатачот ги оправда моите претпоставки и очекувања за тоа дека се работи за квалитетен печатач, кој дава висококвалитетен отпечаток.

Технички карактеристики:

Функции: Колор скенирање, црно бело печатење и фотокопирање Стандардна меморија: 32 MB Брзина на печатење A4: до 19 страници Прва страница при печатење: 7 s Брзина на копирање А4: до 14 копии Квалитет на печатење: 600 x 600 dpi Оптичка резолуција на скенирање: до 1200 dpi Конекција: USB 2.0 Димензии (W x D x H): 457 x 399 x 322 mm Тежина: 8,5 kg

 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.