Рубрика: Информатика
Програмирање за веб со PHP и MySQL (2)
Автор: Костадин Солаков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во минатиот број се запознавме со тоа како да ја подготвиме работната околина за да може да започнеме со развојот на динамички веб-страници со PHP и MySQL. Покажавме како се испраќаат барања до серверот, кој за возврат ни враќа HTML кој потоа се прикажува во пребарувачот. Презентиран беше и концептот на променливи како истите се декларираат во PHP. Во овој дел ќе се запознаеме со тоа како во PHP е имплементирана контролата на текот на извршување на скриптите, а и тоа како оди работата со форми.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.