Рубрика: Информатика
Antispy softwere неизбежна сигурносна алатка
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Често пати во праксата наидувам на компјутери кои се толку многу заразени со разноразни злонамерни програми, то понекогаш дури е невозможно да се изврши комплетно чистење на системот, па најдобра солуција (кога е тоа можно) е форматирање на тврдиот диск и повторна инсталација на оперативниот систем. Чуден е фактот што многу корисници мислат дека ако на компјутерот имаат инсталиран антивирусен програм, тогаш сите проблеми се решени. За жал, не е така. За целосна заштита од злонамерни програми потребна ви е колекција на заштитни алатки, кои ќе ви овозможат солидна дополнителна заштита. Токму таква намена имаат двата програма (алатки ако сакате) што ќе ви ги претставам во овој напис: Ad-Aware 2007 и Spybot Search & Destroy 1.5.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.