Рубрика: Аеронаутика
Боинг vs Ербас: борба за купувачи
Автор: Александар Тошоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Додека за набавка на воените авиони, покрај нивниот квалитет и цена, значајна улога има и политиката, за патничките авиони важат правилата на слободниот пазар: најдобро се продава производот со најдобар однос квалитет/цена, како и најдобра реклама. Се разбира, малку поддршка и субвенции од државата на производителот не можат да наштетат.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.