Рубрика: Електроника
Стабилизатор за низок напон
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За подолго време на користење на батериите од 1,5V, а при тоа напонот да остане стабилен и константен на вредност од 1,15V, ќе ви послужи електронското коло прикажано во овој текст.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.