Рубрика: Информатика
Стари познаници во ново руво
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Тоа што го очекувавме се случи – nVidia ги исфрли на пазарот двата нови high-end модели на графички картички од кои се очекува враќање на тронот.

Кога велиме нови, мислиме на модели кои се нови само според ознаките. Кога подобро ќе ги погледнеме техничките податоци, неминовно се наметнува заклучокот дека се изменети само ознаките. И понекој работен такт, а и називите се слични – двата нови модели носат ознака GTX 285 и GTX 295. Но, и да е токму така, нема причина да се фрлаат дрвја и камења по nVidia. Ако подобро размислиме, новите два модела се токму тоа што требаа да бидат Geforce GTX260 и GTX280.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.