Рубрика: Информатика
Воведен курс по C++ (4. дел)
Автор: Драган Јованоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Почитувани, пред вас е последното продолжение од серијалот написи за програмскиот јазик C++. Подолго време размислував како да го конципирам овој последен дел, дали да го затворам серијалот објаснувајќи за правилниот начин на кодирање и прагматичниот пристап кон решавање на проблемите, или да завршам со функциите. Сепак, се одлучив за функциите, последната нишка од структурното програмирање. Па да ги проследиме.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.