Рубрика: Астрономија и астронаутика
Небото над Македонија во јануари
Автор: Андреја Бабамов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ова е нашиот краток водич за астрономи-аматери. Дознајте што, каде и како ќе можете да набљудувате со помош на голо око, обичен двоглед и аматерски телескоп. Овој месец ќе помине во знакот на Марс и Месечината.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.