Рубрика: Астрономија и астронаутика
Црни сценарија за Земјата
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Да, точно, вселената постојано се обидува да нè убие. Нè затрупува секојдневно со космичка прашина, нè изложува на опасните сончеви ветрови, нè остава изложени на удари од комети и метеори и како сево ова да не е доволно, нашата матична ѕвезда е како темпирана бомба програмирана да експлодира...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.