Рубрика: Омнибус
Мали структури за гигантски остварувања
Автор: Гоце Постоловски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Нанотехнологијата која до неодамна спаѓаше во групата на научна фантастика, веќе полека но сигурно се наметнува како наука и технологија на 21. век. Неколку децениските истражувања кои на почеток беа само теоретски сега веќе почнуваа да се потврдуваат и во пракса. За масовна примена ќе почекаме уште некое време, но напредокот е забележителен и вреден за поздрав.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.