Рубрика: Аудио и видеотехника
75 години од основањето на Sennheiser
Автор: Димац Митковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2020.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Оваа година аудиогигантот Зенхајзер го слави 75-тиот роденден. Од своето основање до денес компанијата активно учествува во развојот на аудио индустријата во сите сегменти. Независно дали сте корисник на некој производ од нивната професионална линија или, пак, на оние наменети за пошироката аудиофилска публика, секако ќе се сложите во едно – иновативните производи и решенија со марката Зенхајзер овозможуваат неприкосновени звучни искуства кај корисниците ширум светот.

Уште од самото основање Зенхајзер го движи потребата  за иновација, пионер­скиот истражувачки дух што секоја нова генерација го презема од претходната генерација иноватори во потрага по аудио­­­совршенството.

Во текот на развојот на компанијата се забележуваат три периоди раководени од  различни генерации од семејството, што функционира и до денес. 

Зенхајзер понуди мно­гу, многу врвни производи во изминативе 75 години, а се на­дев­аме дека и најмалку след­ните 75 ќе бидат подеднакво возбудливи.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2020. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.