Рубрика: Макетарство и моделарство
Акробатски РУ модел изработен со 3Д печатење
Автор: Перица Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2020.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многу имав слушано и читано за изработка на разни предмети во 3Д техника, односно изра­ботени со печатачи во 3Д-технологија. По кулоарите на АК “Мирко Тодоровски” – Битола на големо се збо­руваше дека се подготвува акробатски модел за категорија Ф3А да се печати со 3Д печатач. Во кон­такти со еден од иницијаторите и реализатор на проектот Драган Цветановски бев информиран дека проектот е во тек но додека не се изработи и не се испробаат неговите можности нема да зборува.

Па така во јавност за првпат се прикажа израбо­тениот модел пред учесниците на натпреварот КУП во Ф- 5-Ј . Интересот беше голем прашувања многу и секако следуваа и одговори.

Клучни зборови:
Драган Цветановски, градител и пилот на 3Д моделот ја демонстрира монтажата на електронските уреди

Драган Цветановски, градител и пилот на 3Д моделот ја демонстрира монтажата на електронските уреди

План на сите делови што треба да се отпечатат и потоа да се склопат

План на сите делови што треба да се отпечатат и потоа да се склопат

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2020. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.