Рубрика: Фототехника
FujiFilm X-A3 - фотокамера без визир, за инфлуенсери
Автор: Јане Стефанов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Камерите без визир наменети за широка потрошувачка се во константна борба со камерите на паметните телефони од висока класа и си го бараат своето “место под сонцето” преку развивање погодности кои го комбинираат наученото од паметните телефони со оптиката и техниките на фотографирање од историјата. Fujifilm X-A3 е фотокамера којашто комплетно е ориентирана кон потрошувачите што сакаат да изгледаат различно и подобро од другите на медиумите за социјализација. Таа е добар додаток на серијата X на Fujifilm камери, кои изгледаат ретро, со додатоци на современи преднагодувања (preset) и филтри.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.