Рубрика: Физика
Квантна телепортација на рекордно големо растојание
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-3/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Вo тек е еден нов тренд, наречен квантна телепортација, во којшто истражувачите гледаат нов метод за телекомуникација. Гледајќи во квантната телепортација ново средство за телекомуникација, многу лаборатории во светот експеримен­ти­раат на тоа поле, перманентно постигнувајќи зголемување на растојанието на дејството на телепортацијата. Најдалеку во таа насока отидоа кинеските научници.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-3/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.