Рубрика: Енергетика
10 илјади сончеви покриви од Сието
Автор: Сашко Таневски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10-12/2018.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


На 27.7.2006 година во н.м. Кадино, општина Илинден, во употреба беше пуштена првата еколошка и енер­гетски независна куќа, куќата “Вила Марковски”. По безмалку 12 години, повторно имаме повод за средба со г. Звонко Марковски, сопственик на фирмата Сието која, покрај другото, се занимава и со изнаоѓање нови решенија и можности за искористу­вање на обновливи извори на енер­гија и е главен “виновник” за успеш­ното работење на “Вила Марковски” и уште многу слични објекти низ Македонија.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10-12/2018. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.