Рубрика: Автомобилска техника
Редовен мал сервис
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2017.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Редовен мал сервис, или контролна проверка на автомобилот, е мал зафат што редовно мора да го практикува секој возач. Со него се превенираат околу 70% од дефектите на автомобилот (вклучително и тешки дефекти или хаварии)а:, а не чини ништо. За што се работи?

Редовните сервиси на нашиот автомобил се прават еднаш или двапати годишно. Но автомобилот го возиме секој ден и условот е тој секогаш да е технички исправен. Што ако незабележително моторот губи по малку од драгоцените течности што за него значат живот (на пр. моторно масло)? Ризикуваме тежок и скап дефект. Затоа, еднаш на 15 дена, потребно е да направиме мал сервис на автомобилот во сопствена режија. Што значи тоа?

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2017. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.