Рубрика: Информатика
Зачувување на променливи во фајл во C#
Автор: Александар Илиоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9-10/2016.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Секојдневно користиме апликации кои што своите вредности ги зачувуваат и по нивното исклучување. Во овој текст ќе видиме еден од можните начини за постигнување на тоа. Доколку сте програмер, ќе можете да ја искористите идејата во Вашиот следен проект, додека пак читателите кои се корисници на вакви апликации, а не се занимаваат со програмирање, ќе имаат можност да се запознаат со проблемите и секојдневието на програмерите :).

Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9-10/2016. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.