Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Автор: Н Н
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9-10/2016.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Трициклот на Јамаха; Маглината “Веил” е остаток од супернова; Преносен блутут звучник Cambridge Audio G5; Миле Секуловски – Z31JY, најстариот радиоаматер во Македонија; Кина го пушти во работа најголемиот радиотелескоп во светот; Термовентил (мајсторски речник); Нова техника за производство на чипови; Бродските елиси на Berg Propulsion; Нова голема надградба на Windows 10; Радиоаматерски активности од интересни локации; Галаксија со облик на пингвин; Вертикален грамофон Floating Record; Радиоаматерите воспоставија мрежа за опасност; Порше ексклузива Панамера 2017

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9-10/2016. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.