Рубрика: Информатика
Вовед во PHP (3)
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој дел ќе се запознаеме со тоа како работи програмскиот јазик PHP со низи и полиња преку неколку примери. Во PHP е овозможено замена на некој текст со друг, додавање елементи во низата, да ја одредиме должината на низата, како и креирање полиња коишто чуваат голем број слични податоци, при што може да пребаруваме низ нив, да ги сортираме, да ги споредуваме, да додаваме и да бришеме елементи во полето.

Во овој број дознајте за Броење на елементи во низи во PHP, Креирање на полиња во PHP, Пример за креирање на поле во PHP, Сортирање полиња во PHP, Додавање и бришење елементи во едно поле на почеток и крај и Додавање и бришење елементи во средината на едно поле.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина