Рубрика: Физика
Термовизија (2)
Автор: Ѓорѓи Сиракоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 8-9/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Откако го сфативме суштинското значење на термовизијата, како што истакнав во претходниот број, во овој ќе ставиме акцент на програмата за обработка на термални слики – Flir Tools, ќе се запознаеме со нејзината доминантност во градежната индустрија, во медицината, односно накратко, во секојдневниот живот.

Откако ги завршивме сите фази што ни ги диктира една обработка на објект, со цел да заклучиме дали постојат критични точки, треба да извршиме обработка на термална фотографија. За да се реализира, целиот тој процес постојат соодветни софтвери (во нашиот случај Flir Tools). Како и во индустријата, термалната камера масовно е распространета и во градежништвото. Особено е важно нејзиното присуство во таа област затоа што на тој начин, преку неа ќе детектираат губитоци на топлина.

Клучни зборови:

Термовизиска слика на нова градба

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 8-9/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина