Рубрика: Аудио и видеотехника
Тест: Звучници под 1600 DM
Автор: Александар Илијевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Звучниците, по својата електомеханичка природа, се дел кој можеби најмногу влијае на квалитетот на звукот при изборот им се посветува најмалку внимание. Колорациите и изобличувањата кои ќе ги внесе засилувачот, компакт дискот или тјунерот се минимални во споредба со оние кои ги внесуваат звучниците. Тие се дел кој еден систем ќе направат да звучи величествено или наполно ќе го упропастат. Од тие причини, во овој број претставуваме три модела на високо квалитетни звучници со цена под 1600 DM. Станува збор за звучниците KEF Q50, Tanoy 633 и Jamo 507.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.