Рубрика: Автомобилска техника
Активна и регенеративна суспензија
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Инженерите на германскиот ZF и американскиот Levant Power се на пат на многу едноставен, елегантен и евтин начин пасивната амортизација (суспензија) на автомобилите да ја трансформираат во активна, овозможувајќи ги сите благодети кој следуваат од овој квантен скок и на обичниот автомобил, што е сон на сите производители на автомобили, а во овој момент можат да си го дозволат само најдобрите и најмоќните производители. Клучен дел на "интервенцијата" е постоечкиот амортизер придушувач кој го имаат сите модерни автомобили. Како е направено и спакувано тоа, можете да дознаете во написот кој следува.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.