Рубрика: Информатика
Makerbot Replicator 2 – од имагинација до 3Д-реалност!
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Адитивна изработка, 3Д-печатење, тродимензионален испис – кој и да го изберете од овие изрази, нема да погрешите, бидејќи сите се сведуваат на исто – физичка реализација на вашата замисла. MakerBot Replicator 2 е тридимензионален печатач кој вашите замисли ги прави реалност!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина