Рубрика: Медицина
Грипот се плаши од сончевиот витамин
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Најновите истражувања за еден витамин го откриле неговото позитивно делување како превенција од грип, како и неговото влијание во ублажување на симптомите на грип и настинка. Научниците дури мислат дека овој витамин би можел да биде замена за вакцините против грип, бидејќи се утврдило дека некои од нив не само што не се делотворни, туку можат да бидат дури и штетни. За кој витамин станува збор, откријте во понудениов текст.

Најновите истражувањата упатуваат на заклучокот дека обичниот витамин D, кој е сигурен за здравјето и не е токсичен, кој е бесплатен и достапен за сите, може да го заштити организмот поефикасно дури и од некои вакцини!

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.