Рубрика: Електроника
Микроконтролерите од серијата PIC16F87x (3)
Автор: Благој Ќупев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој број на ЕМИТЕР ќе бидат опишани две периферни компоненти кои се дел од микроконтролерот, а се користат многу често. Станува збор за каналот за сериска комуникација и EEPROM системот за запишување на податоци кои не се губат при отстранување на напојувањето на микроконтролерот.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.