Рубрика: Телекомуникации
Радиостаници ICOM ICT21A/E и ICT41A/E
Автори: Виктор Антовски, Стојанчо Митев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во последно време со развитокот во електрониката, радиостаниците се изработуваат во се помали димензии, а од друга страна пак располагаат со се поголем број на функции. Прекрасен пример за оваа нова генерација на радиостаници се радиостаниците на компанијата ICOM.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.