Рубрика: Аудио и видеотехника
NEX-FS700 професионален камкордер на Sony
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во 2011 година, Sony го промовираше камкордерот NEX-FS100 на професионалниот аудио-видео пазар како свој прв мал камкордер со сензор како кај големите камери. Одликувајќи се со заменливи објективи и нов Sony Exmor Super35 сензор, оваа камера донесе одлични карактеристики и перформанси заедно со прифатлива цена, што беше оценето како одлично од бродкастерите и снимателите воопшто. Оваа година Sony го промовираше NEX-FS700, камкордер кој има подобрен 4K-сензор (11,6 милиони пиксели), способност за снимање супербавни движења, како и неколку други подобрувања во однос на камерата FS100 од минатата година. Промената е добра, камкордерот е многу добар во целина, но познавачите на ваква опрема му наоѓаат и некои мали недостатоци, главно во дизајнот. Прочитајте го текстов за подобро да се запознаете со овој производ.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.